GINGER JUICE – GHIMBIR 100% BIO

Blue Diamond
100,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Blue Diamond
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Descriere

Sucul de ghimbir este un suc 100% certificat organic. Conține suc presat la rece din rizomi de ghimbir 99,5 % și suc de lămâie organic 0.5%.

Rizomul de ghimbir conţine uleiuri esenţiale ca gingeroli, zinghiberina, zinghiberol, felandren, borneol, cineol. Mai conține fenoli, amidon, mucilagii şi răşini. Este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D

Planta care crește în regiunile tropicale, ghimbirul (Zingiber officinale) a fost și este una dintre cele mai cultivate plante aromate din lume. Referințe despre importanța sa economică și medicinală există în scrieri vechi de 5.000 de ani. Pe vremuri, țările care făceau comerț cu ghimbir aveau bunăstare și putere.  Face parte din aceeași familie cu cardamomul și curcuma (turmeric). În evul mediu European o livra de rizomi de ghimbir – o jumatate de kilogram valora cât o oaie.

De-a lungul istoriei a fost apreciat ca medicament, ca afrodiziac, ca băutură spirituală etc. Sistemul chinez și ayurvedic (indian) îl considerau un dar vindecător din partea zeilor. Coranul descrie ghimbirul ca pe o băutură a celor mai înalte spirite din ceruri. Forța sa vindecătoare nu are egal în istoria medicinei naturale. Se spunea că ghimbirul provine chiar din grădina Raiului, din Eden. În SUA, la începutul secolului XX, ghimbirul era considerat remediu de top în probleme de digestie. În cazul unei mese copioase, consumând ghimbir, îmbunătățim absorbția și asimilarea nutrienților. De asemenea, desfacerea proteinelor. Ghimbirul ne protejează stomacul și împotriva ulcerelor, stimulând secreția de mucus.

Studiindu-i prezența în nenumăratele remedii naturale tradiționale, ghimbirul a făcut parte din peste 50% dintre ele.

Pe lângă calitățile sale culinare, ghimbirul aduce o serie de beneficii organismului nostru dintre care enumerăm:

 • Adjuvant al sistemului digestiv.
 • Vă scapă de indigestie și balonare, contribuie la neutralizarea toxinelor, vă poate scăpa de sughit.
 • Are proprietăți antiinflamatorii, analgezice, antioxidante și antivomitive (antiemetice). antidot în caz de rău de mare, combate răul de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație
 • Ajută la absorbția colesterolului, contribuind la scăderea valorilor colesterolului rău și a trigliceridelor.
 • În curele de slăbire împiedica depunerea grăsimilor contribuind la metabolizarea mai rapidă a hranei. Adjuvant în menținerea unei greutăti corporale normale.
 • Accelerează metabolismul, circulația sanguine, scade tensiunea arterială.
 • Contra durerilor de dinți, răcelilor, gripelor și mahmurelii.
 • Benefic în probleme respiratorii – efect anitihistaminic, potrivit pentru tuse persistentă, ameliorează astmul bronșic.
 • Efect antiparazitar.
 • Ameliorează durerile menstruale dacă este consumat la începutul perioadei menstruale.
 • Are efect afrodisiac și tonic sexual, echilibrează nivelul hormonilor, alungă oboseala și oferă energie.
 • Efect antioxidant, previne îmbolnăvirile.
 • Uz extern Japonezii calmau durerile de coloană vertebrală și durerile articulare. Ghimbirul încălzește meridianele de acupunctură. Se poate folosi pentru fricționarea zonelor unde se acumulează tensiuni negative: tâmplă, ceafă, încheieturi.

 

Atenționări

Ghimbirul trebuie consumat cu prudenţă de persoanele cu intestin iritabil, cu gastrită şi cu risc de hemoragii.

Ghimbirul nu trebuie asociat împreună cu medicamentele pentru diabet sau hipertensiune, deoarece afectează acțiunea acestor medicamente. Nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante. Cereți sfatul medicului curant dacă sunteți sub tratament medicamentos asupra consumului de ghimbir.

 

Mod de administrare:

Între 3 ml și 15 ml pe zi împărțit în 3 doze în funcție de vârsta și starea generală fizică dacă nu există alte recomandări. Se poate dilua în apă, ceai sau alte sucuri naturale. Ideal se consumă în timpul mesei. Pentru răceli și probleme respiratorii se poate consuma după masă amestecat cu miere (de preferință miere salcâm cu fulgi de argint). Agitați bine înainte de folosire. După deschiderea sticlei se păstrează la frigider și se consumă într-o lună!

* Informațiile furnizate au caracter personal-informativ și nu intenționează să substituie sfaturile profesionale ale medicului dumneavoastră sau ale altor cadre medicale. Informațiile despre produse nu își propun să identifice sau să vindece nicio boală. Recomandările nu înlocuiesc consultul medical de specialitate și nu reprezintă un diagnostic sau un tratament specializat. Alături de consumul suplimentelor alimentare, recomandăm și un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, hidratare și alimentație adecvate.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review